Kárpótlást kap Tarsoly Csaba, Strasbourg szerint túl sokáig volt előzetesben

Kiemelt hírek Korrupció Legfrissebb

Forrás: https://index.hu/kulfold/2019/09/28/karpotlast_kap_tarsoly_csaba_strasbourg_szerint_tul_sokaig_volt_elozetesben/

Megjegyzés: “Úgy tűnik a mai világban lopni, csalni, hazudni, bűnözni és a fdeszes kormány oldali “politikusokkal” jóban lenni hatványozottan megéri. Ezek szerint a törvények nem vonatkoznak mindenkire egyformán.”

3500 euró, vagyis kb. 1,2 millió forint kárpótlást ítélt meg a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága Tarsoly Csabának. A volt Quaestor-vezér, aki ellen bűnszervezetben, folytatólagosan, különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és csalás miatti büntetőügyek vannak folyamatban a 77 milliárdos brókerbotrányban, azért fordult a strasbourgi bírósághoz, mert túl hosszú időt töltött előzetes letartóztatásban. A jelenleg házi őrizetben lévőTarsoly Csaba 2015 márciusától 2017 áprilisáig volt előzetesben.

Érvelésünk szerint indokolatlanul hosszan, több mint két évig tartották Tarsoly Csabát a rácsok mögött. Az elzárás alatt nem kapott meg minden őt illető dokumentumot, így nem tudott rendesen felkészülni a saját ügyéből

– nyilatkozta a Blikknek dr. Papp Gábor, Tarsoly ügyvédje.

A strasbourgi emberi jogi bíróság más hasonló, a magyar állam elleni panaszokkal együtt tárgyalta az ügyet, és Tarsolyéknak adott igazat: megállapították, hogy törvénytelenül hosszan tartották előzetes letartóztatásban, ezt nem indokolták meg kellőképpen, és emiatt Tarsoly nem fért hozzá olyan dokumentumokhoz, amelyek szükségesek lehettek a védekezésben. A magyar államnak ezért három hónapon belül 3500 eurót kell fizetnie neki.